Door de geschiedenis van Kampsheide

BALLOO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 7 juni 19.00 uur een excursie door het historische landschap van Kampsheide. Het gebied is in eigendom van het Stichting Het Drentse Landschap.

Alle elementen van het Nationaal Park Drentsche Aa zijn hier te vinden in een harmonieus ‘kamertjeslandschap’. We ‘graven’ ons een weg door de geschiedenis van het landschap. We zien grafheuvels, een hunebed, houtwallen, zandwegen, middeleeuwse karrensporen, boerderij Kamps, het Deurzerdiep-beekdal, prehistorische raatakkers, vennen, heideveld, jeneverbestruwelen, bijzondere bomen, indeling esdorpenlandschap, enz. Deze excursie is een must voor liefhebbers van en genieters van het historische landschap. Kosten Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Startplaats parkeerplaats Kampsheide, Tumuliboslaan bij Balloo. Foto Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama