De Drentse Zaak met Erwin van der Star: 'Ondernemen is wat ik wil'

Assen

‘Ondernemen is wat ik wil’

Leergierig als Erwin van der Star is, volgde hij in De Drentse Zaak niet alleen De Ladder naar Succes, maar deed hij ook mee aan Heel Drenthe Pitcht en de bijbehorende training. Alles voor een goede start van zijn bedrijf Rondom Internet. ASSEN - ,,Alle kansen om trainingen te volgen, grijp ik met beide handen aan”, begint Erwin van der Star enthousiast. ,,Je bent immers nooit uitgeleerd en bouwt er ook nog eens een mooi netwerk mee op.” Dus volgde de startende ondernemer vorig jaar eerst De Ladder naar Succes en deed hij in maart mee aan het netwerkevenement Heel Drenthe Pitcht. ,,Ik had de intentie om voor mijzelf te beginnen vanuit de bijstand. Ik kom uit de retail, maar die stortte als een kaartenhuis in elkaar. Een werkcoach van de gemeente adviseerde mij om naar De Drentse Zaak te gaan. Ik was meteen laaiend enthousiast over De Ladder en adviseer nu iedereen om eerst naar De Drentse Zaak te stappen en de workshopreeks te volgen en dan pas echt te beginnen. Als je de ambitie hebt om ondernemer te worden, moet je dat gewoon doen. En je krijgt er meteen een ijzersterke basis.”

SEO en SEA

Met zijn bedrijf Rondom Internet helpt hij ondernemers en andere geïnteresseerden hun website rendabel te maken. ,,Hoe krijg je een website zo, dat het je uiteindelijk geld oplevert? Je website is immers toch je digitale visitekaartje. Ondernemers weten vaak niet waar ze moeten starten en termen als SEO en SEA zijn voor hen vaak onbekend. Nou, voor mij zijn ze heel bekend. Ik ken een boel goede fotografen, tekstschrijvers en webdesigners en wil graag een link leggen tussen al die mensen om ondernemers verder helpen.” Hoewel het al een poosje geleden is dat hij de workshopreeks Ladder naar Succes volgde, wordt hij nog steeds enthousiast als hij erover vertelt. ,,Weet je wat ik zo mooi vond? Dat je met beginnende ondernemers kon brainstormen over wat je doet. Daarnaast begin je daar al met het opbouwen van je netwerk. Dat is heel fijn. De Ladder leverde mij direct al twee klanten op. Ik kon gelijk beginnen met ondernemen. En ondernemen is wat ik wil.”

Heel Drenthe Pitcht

Na de workshopreeks deed hij ook mee aan de training ‘Netwerken en pitchen’ van Irene Wildenbeest en aan het netwerkevenement ‘Heel Drenthe Pitcht’ in maart. ,,De training is een goede voorbereiding op de pitch tijdens het evenement. Je wordt echt getraind in het pitchen en in het op de kaart zetten van jezelf als ondernemer. Heel Drenthe Pitcht is voor iedere ondernemer ontzettend nuttig. Je leert niet alleen je bedrijf pitchen, maar je verhoogt ook je eigen bekendheid. Het is een soort reclameblok voor jezelf”, lacht Van der Star. ,,Het was een heel interessante dag. Bij de volgende editie op 2 juni ben ik absoluut weer van de partij!”

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Op 2 juni staat er weer een editie van Heel Drenthe Pitcht op het programma. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

Auteur

Albert-Jan Garama