COLUMN Cultureel Hart Assen met Harry Tupan: 'Assen. City of Dreams'

Assen

Assen. City of Dreams

ASSEN - Afgelopen week woonde ik de feestelijke seizoenspresentatie van De Nieuwe Kolk bij. De aftrap werd door het kersverse directeurs-duo Hilko Folkeringa en Hanneke Bruggeman verricht. Twee trotse, stralende, culturele ondernemers die in een vlammend betoog hun schitterende programma aan een bomvolle zaal presenteerden. Want het nieuwe DNA van de DNK is de fusie tussen bibliotheek, theater en bioscoop. Door deze unieke samenwerking wordt cultureel Assen ook nog eens nadrukkelijker onder de aandacht gebracht. Tijdens de presentatie werd nog een bijzondere samenwerking tussen DNK en het Drents Museum benadrukt. In het kader van de internationale tentoonstelling The American Dream, over Amerikaanse schilderkunst tussen 1945 – 1965, gaat het theater opnieuw een grote (amateur-)theaterproductie produceren en vertonen. Net zoals ‘Anastasia’ vorig seizoen. En u kunt zich zelfs via de website van DNK als speler aanmelden! Ook is het inmiddels traditie geworden dat er op de Kop van De Vaart, tegenover het straks in oude luister herstelde ‘Wapen van Drenthe’, weer een indrukwekkend beeld wordt geplaatst onder auspiciën van werkgroep Cultureel Hart. We hadden een Chinese draak, Lenin, een Menora en een Maya tempel. Zou het nu het Statue of Liberty worden of een reuzen hamburger zoals de Amerikaanse popart beeldhouwer Claas Oldenburg die maakt? Het zijn vooralsnog dromen. Natuurlijk maken deze activiteiten deel uit van het totale programma dat het Cultureel Hart Assen voor u in petto heeft. Het is mooi om te kunnen blijven dromen, ook al komt niet iedere droom uit. Voor mij blijft het onomstotelijk: Assen is mijn City of Dreams. Harry Tupan, waarnemend directeur Drents Museum.

Auteur

Albert-Jan Garama