Open KNVB Regiokampioenschappen 7tegen7

ASSEN

Op de velden van Asser Boys zijn vrijdagavond de Open Regiokampioenschappen 7tegen7 gehouden. De voetbalvorm, waarin op een half veld met zeven spelers per team wordt gestreden, krijgt steeds meer belangstelling.

Reden daar van is, dat de spelregels zijn aangepast, waardoor de sportiviteit de boventoon voert. Slidings zijn verboden en buitenspel is afgeschaft. De wedstrijden zijn gespeeld zonder arbitrage. Hoewel het vinden van voldoende scheidsrechters een te grote opgave was, moet worden gesteld, dat alles uitstekend verliep. Organisator Luc Rengers stelde gekscherend vast, dat commentaar op de leiding niet mogelijk was. Maar desondanks hield hij wel een oogje in het zeil. Er is gespeeld in vier categorieën. Bij de dames 20+ ging het aan ACV verbonden team Rocket Power met de beker aan de haal met Asser Boys als goede tweede. In de categorie 30+ namen The Black Beasties uit Drachten de prijs in beslag.

Vervolg

Het Regiokampioenschap bij de heren krijgt een vervolg. Voor de winnaars volgt de landelijke finale met het Nederlands Kampioenschap als inzet. Bij de 35+ groep was het Rolder Boys 2, dat ongeslagen de winst pakte voor Actief uit Eelde en op 9 juni in Lisse mag aantreden om de nationale titel. In de 45+klasse kwam ACV als ongeslagen winnaar uit de bus voor FC Amboina. Omdat beide teams verhinderd zijn deel te nemen aan de landelijke finale op 3 juni in Kampen, zal het Groninger Gringo Stars aantreden. Dat gelegenheidsteam eindigde als derde voor Asser Boys. Gedurende de zomerstop zullen enkele toernooien worden georganiseerd, zodat clubs nader kunnen kennismaken met de populaire tak van voetbalsport. Belangstellenden kunnen zich melden via lucrengers@gmail.com. In september start de najaarsreeks op de vrijdagavonden.

Auteur

Albert-Jan Garama