Dag van de Groene Kinderopvang Zeijen

ZEIJEN

De jaarlijkse Dag van de Groene Kinderopvang was afgelopen dinsdag. Net als vorig jaar had Kinderopvang 't Stalletje leuke natuuractiviteiten georganiseerd voor alle kinderen.

Op deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan groene activiteiten in de kinderopvang. Er was een blote-voeten-pad om doorheen te lopen en te ontdekken wat je allemaal kunt voelen met je voeten. Steentjes, kriebelend stro, zacht zand, boomschors, koude natte modder en lekker warm water. De kinderen vonden dit geweldig. Ook werd de moestuin van 't Stalletje weer geopend door het planten van allerlei groenten, zoals spitskool, wortelen en veldsla. De kinderen plantten vol enthousiasme de groenteplantjes. Ook werd er veel heen en weer gelopen met de gietertjes met water. 't Stalletje wil de ouders die groenteplantjes hebben meegenomen hartelijk bedanken voor hun bijdrage. In de natuur vind je vaak de mooiste stenen. Mooi om als decoratie neer te leggen, maar nog leuker om ze te beschilderen! De kinderen gingen met allerlei kleuren enthousiast bezig, zodat ze allen hun eigen beschilderde steen mee naar huis kunnen nemen. Ook Swiebertje, het varken en de geitjes kregen wat extra lekkers en konden geaaid worden. Op deze dag hoort er natuurlijk ook wat lekkers voor de dieren bij.

Auteur

Albert-Jan Garama