Bovensmilde Beweegt voor herhaling vatbaar

BOVENSMILDE

Afgelopen weekend werd op de Brink Baru in Bovensmilde de eerste editie van Bovensmilde Beweegt gehouden.

De opzet van Bovensmilde Beweegt is door middel van samenwerking tussen diverse organisaties in Bovensmilde 2 dagen te organiseren waarin zowel volwassenen als de jeugd mee kunnen doen aan diverse clinics en toernooitjes. Enerzijds om kennis te maken met een sport, anderzijds om te bewegen en samen een gezellige dag te hebben. Het idee is ooit eens naar boven komen drijven tijdens een brainstormsessie van de werkgroep Bovensmilde

Vrijdag

Vrijdag de 19e waren de voorrondes van het panna toernooi, wat met 8 teams en daardoor 24 (!) wedstrijden erg gezellig was en voor de eerste editie niet tegenviel! Vrijdagavond organiseerde Sportvereniging WiK in de Spil het stratenvolleybal toernooi waar de Snavelbies de eerste prijs wegkaapte voor de Wolleyknallers en Forza Flora.

Zaterdag

Zaterdagochtend hebben 15 mensen een uitgebreide clinic gehad die door IJsvereniging Voorwaarts was geregeld en op het gras werd een clinic BeeBall (honkbal) verzorgd door twee mensen van de Pioneers. Er zou ook beachvolleyball zijn, maar door te weinig aanmeldingen is besloten het beachvolleyball te verschuiven naar een later tijdstip dit jaar.

Speciale her-opening sportcourt

Na de voorrondes was er even een kort moment voor de Stichting Brink Baru. Er werd door Gonda Boersma even stil gestaan bij de bijzondere plek en het ontstaan van het sportcourt. Met de start van het pannatoernooi van Bovensmilde Beweegt is het laatste project van St. Brink Baru afgesloten en houd zij op te bestaan. En wordt het sportcourt overgedragen aan Bovensmilde. De opening werd gedaan door de jongste deelnemers aan het panna toernooi, door een bal door het papier voor het doel te schieten. Nadat dat gedaan was, werden de finales van de 3 leeftijdsklassen gespeeld: daarbij heeft bij de 11 jarigen team “Ingmar/Frank/Chantal/Susanne” gewonnen, bij de 9 jarigen “BSVV nummer 1” en de finale van de 6 jarigen was een thriller van jewelste: uiteindelijk was het de keeper van “de Pannatoppers!” die de beslissende penalty stopte en daardoor zorgde voor de winst voor de Pannatoppers. Elke deelnemer van het pannatoernooi kreeg een medaille als aandenken mee. Foto's Priscilla Tuin.

Auteur

Albert-Jan Garama