Boerderijenfietspuzzeltocht Midden-Drenthe

BEILEN

Vanuit Beilen wordt tweede pinksterdag 5 juni een fietspuzzeltocht langs agrarische bedrijven in Drenthe gehouden.

De fietstocht van 40 km voert over landweggetjes en fietspaden, langs de akkerbouwvelden (waar LTO Noord gewasborden heeft geplaatst) en brengt deelnemers bij zes verschillende agrarische bedrijven. Zo kan een kijkje worden genomen bij super moderne melkveehouderijbedrijven, een educatief kringloopbedrijf met de meest inspirerende bodemboer van Noord-Nederland, één van de mooiste en beste pluimveehouderijen van Nederland die werd genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2017 en in de top 5 eindigde, een authentieke zuivelboerderij waar biologische kaas wordt gemaakt , een modern akkerbouwbedrijf en een prachtig bloemenpark. Op de boerderijen zijn die dag ook activiteiten, vooral voor kinderen. En niet alleen op de boerderijen trouwens. De start is tussen 9.00 uur en 12.00 uur vanaf De Markt in Beilen. Kosten van deelname zijn euro 4 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. De aankomst is mogelijk tot 19.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama