Directies van COG Drenthe geslaagd voor opleiding IKC-directeur

ASSEN

Een groot deel van de (adjunct) directeuren van koepelorganisatie COG Drenthe ontving 16 mei het diploma voor de opleiding ‘Directeur Integraal Kindcentrum (IKC)’.

Daardoor zijn de directies nu volledig toegerust om van hun christelijke basisschool een integraal kindcentrum te maken. Sommige scholen zijn al een eind op weg in dit traject, andere staan aan de vooravond van deze ontwikkeling. Alle scholen van COG Drenthe bieden naast onderwijs ook kinderopvang en peuterarrangementen aan of gaan dit binnenkort doen. Daarmee zitten alle voorzieningen voor kinderen van 0 tot 13 jaar onder één dak. Op de scholen waar COG Drenthe de kinderopvang in eigen beheer uitvoert gebeurt dit bovendien vanuit één visie en met één team van professionals. Daardoor wordt het voor de kinderen een stuk gemakkelijker om de overgang te maken van de peutergroep naar groep 1 van het basisonderwijs.

Auteur

Albert-Jan Garama