Benefietwedstrijd voor laatste wens

ASSEN

Zondagelftal LTC het achtste speelt zondag 28 mei een benefietwedstrijd tegen haar sponsor, De Bonte Wever.

De wedstrijd was in eerste instantie een leuke afsluiter van het seizoen, maar nadat bekend werd dat de moeder van ploeggenoot Marco Huft nog zes tot negen maanden te leven heeft, is dit omgezet naar een benefietwedstrijd. Het achtste van LTC wil het opgehaalde geld schenken aan haar, zodat zij nog een laatste wens in vervulling kan laten gaan. Het achtste van LTC bestaat sinds dit seizoen. Het is het eerste zondagselftal van LTC ooit. Doordat er normaal gesproken geen zondagvoetbal wordt gespeeld bij de vereniging heeft het team zelf vrijwilligers verzameld voor onder meer kantinediensten en vlaggen langs de lijn. De moeder van Marco deed voor het achtste de kantinediensten. Zo heeft ze het team altijd ondersteund, tot er bij haar kanker werd geconstateerd. Nu heeft ze nog zes tot negen maanden te leven. Om haar een hart onder de riem te steken speelt het achtste tegen een samengesteld team van de Bonte Wever op zondag 28 mei om 12.00 uur. Het team van LTC haalt zelf geld op en medewerkers van de Bonte Wever leveren een bijdrage. Ook wordt er tijdens de rust met de pet rondgegaan bij het aanwezige publiek om een kleine bijdrage te leveren. Het opgehaalde geld gaat naar Marco’s moeder om een laatste wens in vervulling te laten gaan. De tegenstanders van het afgelopen seizoen voor de Assenaren in de zesde klasse reserve worden ook uitgenodigd. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, maar wel een bijdrage willen leveren kunnen dit overmaken op het rekeningnummer NL25ABNA0470206446 t.n.v. Marco Huft.

Auteur

Albert-Jan Garama