Plaats de Wereld met eten verzamelen in de natuur

VRIES

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei organiseren Plaats de Wereld en IVN Vries samen een workshop voor het hele gezin. Onder begeleiding van Jos Schlaman en Yvonne Westerhof gaan deelnemers op de zandpaden rond Vries op zoek naar eetbare planten en kruiden.

Van wat onderweg wordt geoogst, bereiden we daarna lekkere hapjes. De middag start om 13.30 uur bij Plaats de Wereld en duurt tot 17.00 uur. Dat je bramen en bosbessen kunt eten, weet iedereen wel. Maar er groeien veel meer eetbare planten en bloemen in de natuur dan veel mensen weten. Zoals bijvoorbeeld zevenblad. Bij veel tuinbezitters is deze plant wel bekend, omdat die flink in de tuin kan woekeren. Maar wist u ook dat je het door een salade kunt doen of er pesto van kunt maken? Ook hondsdraf is zo’n lekkere smaakmaker uit de natuur, evenals pinksterbloemen, de allereerste beukenblaadjes en niet te versmaden straks natuurlijk weer de vlierbloesem. Het mooie van het oogsten in het voorjaar is dat de planten dan op hun best zijn: boordevol vitaminen en mineralen en nog knapperig en vol van smaak. Maar er zijn natuurlijk ook voor mensen giftige planten, daarom is het belangrijk om te weten hoe je veilig kunt oogsten en waar je op moet letten. Ook dat komt aan bod tijdens de workshop die wordt besloten met een proeverijtje en een drankje van wat we samen hebben gekookt. De kosten van de workshop zijn 7,50 euro per persoon. Voor kinderen die met een volwassene meekomen, is de middag gratis. Graag van te voren aanmelden via telefoonnummer 0592-795340 of info@plaatsdewereld.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama