BLOG Mariska van Gennep: 'Lieve Sjonny'

Assen

Lieve Sjonny,

Dank je wel dat je in mijn leven bent gekomen. Op 13 augustus 1989 zagen we elkaar voor het eerst echt staan. We raakten aan de praat en het gesprek heeft geduurd tot 24 april 2017. De dag waarop je overleden bent. Onze tweede ontmoeting ging niet helemaal van een leien dakje; je liet me een uur wachten. Mobieltjes waren er nog niet, dus ik kon je niet bellen. Gelukkig kwam het goed en hadden we een gezellige avond. We kregen dikke verkering. Na tijdje gingen we samenwonen. Jij studeerde en ik had een baan. Na je studie aan de HTS kon je een baan krijgen in Den Bosch. We trouwden in Assen en toen gingen we helemaal over naar het zuiden. Na een paar jaar was ik zwanger van onze dochter Marleen en na twee jaar volgde Veerle. We verhuisden na een half jaar naar Assen, want we wilden graag terug. Een woning was snel gevonden. Een derde kindje Hendrik werd geboren. Alle gezinsdingen deden we samen. Na een moeizame periode werd je zzp-er. Je zorgde goed voor ons als gezin. Ondanks barstjes in ons huwelijk kwamen we er samen uit. En daar ben ik tot op de dag van vandaag heel blij mee. Want in mei 2015 kreeg je de diagnose ALS. Al snel accepteerde jij je ziekte en liet veel onbelangrijke zaken los. We zijn met zijn alle zo veel mogelijk gaan genieten en onze gezinswensen kwamen uit. Ik begon al snel met schrijven over ons gezin. Lieve Sjonny. Dank je wel dat je in mijn leven kwam. Je hebt het verrijkt met je humor, vooral de laatste jaren terwijl je zo ziek was. Ik herinner me jou met je blauwe ogen en je lieve lach. Ik hou van je. Mariska van Gennep Zie ook www.mariskavangennep.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama