Drentse Campina-boeren openen staldeuren voor bezoekers

WESTERBORK

Campina heeft vrijdag 26 mei voor de twaalfde keer de Open Boerderijdagen.

Meer dan 60 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op tweede pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen leert jong en oud hoe het er op de boerderij aan toe gaat en waar melk vandaan komt tijdens een rondleiding van de boer. Daarnaast zijn er spel-activiteiten als een boerenmeerkamp voor de hele familie en het melkbus-heffen waarbij kinderen kunnen laten zien hoe sterk ze zijn. Hiernaast kunnen bezoekers Campina producten proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging. De deelnemende boerderijen zijn op een van de dagen open tussen 10.00 uur en 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderij in Drenthe is familie Wiechers Westerbork.

Auteur

Albert-Jan Garama