Team Drugsadvies Sidecarshop Racing met lege handen

REGIO

Teleurgesteld zijn Kees Endeveld (Grolloo) en Jeroen Remmé (Ens) zondag uit Duitsland teruggekeerd.

Mechanische pech maakte zowel zaterdag als zondag een einde aan hun plan veel punten voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) in de zijspanklasse te scoren. Op de Nürburgring bleef het duo met lege handen. Nadat op zaterdag in de kwalificatie de achtste startplek was behaald, kwam het span van Endeveld en Remmé bij de start slecht op gang. Maar na enige ronden te hebben gereden was Team Drugsadvies Sidecarshop Racing opgeklommen naar de zevende positie. Tot de laatste ronde ging het goed, maar toen sloeg de pechduivel toe. Een kapotte olieleiding was de oorzaak dat het Endeveld en Remmé voortijdig naar de kant moesten. Door het olieverlies liep het Kawasaki motorblok forse schade op. Na bijna een nacht sleutelen was het span voorzien van een nieuw motorblok en werd zondagmiddag in race 2 een nieuwe poging gedaan tot een goede score te komen. Maar ook in deze race ging het mis. “We hadden een redelijke start en dachten goed mee te kunnen komen. Maar plotseling raakte een Franse combinatie ons en een paar honderd meter later ging het motorblok kapot. Gelukkig zijn we niet gecrasht, maar het betekende wel einde verhaal wat het weekend betreft”, aldus de zwaar teleurgestelde Kees Endeveld. De stuurman baalt niet alleen dat het duo zelf geen punten scoorde, maar ook omdat andere deelnemers zaterdag door het oliespoor op de baan, in de problemen kwamen. “Het Nederlandse team SidecareXperience van Rogier Weekers en Miranda Louwes, kwam door ons in een crash en daar baal ik ook enorm van. Door onze schuld moesten ook zij uitvallen. Gelukkig viel het achteraf nog mee, maar ook zij gingen zonder punten naar huis.” Hoewel het een weekend vol pech voor Endeveld en Remmé was, zag de stuurman toch nog een lichtpuntje. “We zijn heel erg tevreden over onze rondetijden. Maar als je niet uitrijdt heb je er niet zoveel aan.” Het duurt nog zes weken voor het team opnieuw in actie komt. In het weekend van 8 en 9 juli staat de volgende ONK/IDM race op het programma, dan op het Circuit Zolder in België. Het duo hoopt daar verschoond te blijven van tegenslag.

Auteur

Albert-Jan Garama