Sporen van mensen bekijken op het Groote Zand

HOOGHALEN

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 14 mei een wandeling op het Groote Zand. Op het Groote Zand is weinig open zand meer te vinden. Het is “vastgelegd” door ons mensen.

En wie dacht dat die zandvlaktes ooit spontaan zijn ontstaan, die heeft het mis! Het zand is ooit door toedoen van mensenhanden ontstaan. In deze excursie staan Nationaal Park gidsen stil bij veel sporen die het menselijk handelen in dit prachtige natuurgebied hebben achtergelaten. Een combinatiewandeling van natuur en historie.

Gratis deelname

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Starttijd 14.00 uur, Parkeerplaats Herinneringskamp Westerbork. Foto NP Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama