Seizoen Asser Beach Club van start

ASSEN

Onlangs zijn de beachvolleybaltrainingen bij de Asser Beach Club op het strand van de Baggelhuizerplas weer gestart. De opkomst was ondanks de lage temperatuur al boven verwachting en de ervaring leert dat dit de komende weken nog groter wordt.

Het zaalvolleybalseizoen eindigt pas over enkele weken en veel spelers geven daar nu nog prioriteit aan. De Asser Beach Club is in 2016 gestart met 4 velden die door de Nederlandse Volleybalbond gekwalificeerd zijn met 8 sterren en dat is het hoogst haalbare. Dit seizoen gaat ABC op een aantal fronten stappen vooruit te maken. Zo is afgelopen winter de afwatering rond de banen verbeterd, is er een verse laag speciaal zand aangebracht en er worden drie Nevobo toernooien georganiseerd die gelden als kwalificatietoernooi voor het NK. Op 20 mei en 1 juli is er een jeugdbeachcircuit toernooi in de leeftijdsgroepen tot 13, 15, 17 en 19. Reinder Nummerdor, afgelopen zomer in Rio nog actief op de olympische spelen, is special guest op het toernooi van 20 mei. Op 10 juni wordt er een derded divisietoernooi georganiseerd voor alle leeftijden. Nieuw dit seizoen is dat de scholen voor voortgezet onderwijs de ABC velden gaan gebruiken voor gymlessen en sportdagen. Ook buitenschoolse opvang gebruikt de velden regelmatig om de jongsten in beweging te houden. Kroon op het eerste jaar van de Asser Beach Club is de opname van jeugdlid Nova Marring in het Beachteam Nederland. Nova speelde afgelopen seizoen als 15 jarige al mee bij Dames 1 van Sudosa Desto. Vorig seizoen heeft ze ABC ook in het zand getraind en deelgenomen aan diverse toernooien. Haar talent is door de scouts herkend en ze mag het nu laten zien op het hoogste niveau in Nederland.

Auteur

Albert-Jan Garama