Leerlingen RENN4 De Aventurijn VSO in de prijzen bij wiskundewedstrijd

SMILDE

De leerlingen uit 1, 2 en 4 havo van RENN4 De Aventurijn VSO hebben dit schooljaar meegedaan aan de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. En met succes, maar liefst twee leerlingen eindigden in de top 10.

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in 60 landen met ruim 6,5 miljoen deelnemers. In Nederland namen dit jaar, verdeeld over 2263 scholen, 120.300 individuele deelnemers en 10.500 duo’s mee. Van De Aventurijn uit Smilde behaalde Ruben van Schilfgaarde uit havo 2 een indrukwekkende percentielscore van 99.35. Griffin Reimerink bemachtigde de 9e plaats in de categorie havo/vwo 1 en plaatste zich hiermee voor de Junior Wiskunde Olympiade 2017. Deze finale is voor leerlingen uit de brugklas havo/vwo, havo 2 en vwo 2.

Wiskundekamp

Tijmen Hofstra heeft de hoogste score behaald in de categorie havo 4. Hij heeft hiermee  een uitnodiging gewonnen voor het grote internationale wiskundekamp dat door de Duitse Känguru wordt georganiseerd. Hieraan nemen zes à acht landen deel, elk met 10 leerlingen van 14-17 jaar. Op de foto links Griffin Reimerink, rechts Tijmen Hofstra. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama