TaalklAssen krijgen kast vol met leesboeken

ASSEN

In het MFA gebouw van Pittelo worden kinderen opgevangen, die nog maar kort in Nederland zijn. Dit is een initiatief van Plateau onderwijs en COG Drenthe.

In deze TaalklAssen krijgen de kinderen zoveel mogelijk Nederlandse les aangeboden. Het is de bedoeling, dat deze kinderen na ongeveer een jaar weer teruggaan naar het reguliere onderwijs. Veel van deze kinderen zijn vluchtelingen. Zij komen uit oorlogsgebieden en hebben alles achter zich moeten laten om hier een nieuw bestaan op te bouwen. De Soroptimisten hebben dit gezien als kans om deze kinderen een mooi en functioneel cadeau te kunnen schenken in de vorm van (voor)leesboeken. Dit project heet My Book Buddy. In samenwerking met veel verschillende organisaties, zoals boekenhandel Rapunsel, de bibliotheek Assen, uitgeverij Maretak en Multicopy Assen konden er twee boekenkasten gevuld worden. Tevens zijn er tassen geschonken, zodat de kinderen de boeken mee naar huis kunnen nemen. Drie kinderen hebben ook hun steentje bijgedragen door mee te doen aan een sponsorloop die georganiseerd was door CBS De Lichtbaak. Het geld wat zij hiermee hebben opgehaald, is ook aan boeken besteed. Dinsdag 9 mei hebben de kinderen uit de TaalklAssen de boeken in ontvangst mogen nemen. Er is een heel groot feest van gemaakt. Natasja Stenvert, illustrator van de bekende Kolletjes boeken, heeft een kleine voorstelling gegeven met haar poppenkast. De kinderen hingen aan haar lippen. Daarna zijn de boekenkasten onthuld en hebben alle kinderen van de TaalklAssen een stukje voorgelezen. Het was mooi om te zien hoe de kinderen van dit moment genoten hebben. Wat zoiets kleins als een boek, zoiets groots teweeg kan brengen!

Auteur

Albert-Jan Garama