Online verkoop FestivalderAa gaat van start

SCHIPBORG

In Schipborg vindt voor de zevende keer FestiValderAa plaats. Ook de komende editie biedt een unieke combinatie van muziek, (kinder- en straat) theater en kunst.

Op het hoofdpodium kan de bezoeker genieten van onder andere Paul de Munnik, The Tibbs & Shisani and the Namibian Tales. En op het gebied van theater kunnen wij YoungGangsters en Jonge Sla aankondigen! Dankzij de programmering, maar vooral door de prachtige locaties waarop en waarin het festival zich afspeelt, is FestiValderAa de afgelopen jaren gegroeid in omvang en populariteit. Zowel het festivalterrein als de theaterlocaties liggen op prachtig gelegen plekken in het schitterende Stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Op 12 mei start de online kaartverkoop voor dit intieme festival. Noteer alvast: 7, 8 en 9 juli 2017 FestiValderAa in Schipborg. Theater en muziek in de Drentsche natuur.

Paul de Munnik

Paul de Munnik stond 20 jaar samen met Thomas Acda op het podium. Dit jaar sloeg hij een nieuwe weg in. Een eigen weg. Met nieuwe liedjes. Liedjes die vertrouwd en toch nieuw klinken. En nu staat hij na zijn theatertour op FestiValderAa met zijn soloalbum ‘Nieuw’ waarmee hij terugkeert naar de muzikale wortels van waaruit hij ooit begon. Blues, rock, pop, folk, chanson, het komt allemaal voorbij.

The Tibbs

Voor mensen die graag met de voetjes van de vloer willen, heeft FestiValderAa zeker een oplossing. The Tibss is opgericht door een een groep fervente northern soul- en funk liefhebbers waarbij je for some Soul & Funky music zeker aan het juiste adres bent.

Shishani and the Namibian Tales

In de composities van Shishani is de traditionele muziek van Namibië het vertrekpunt. Haar teksten zingt ze zowel in het Engels als Oshiwambo, haar moeders taal. Mede dankzij onverwachte harmonieën en ritmes klinkt de in de diepe traditie gewortelde muziek van Shishani & the Namibian Tales verrassend eigentijds en verfrissend. Muziek die je meevoert naar het Afrika van ooit..

YoungGangsters

YoungGangsters spelen met de nieuwe groots opgezette locatievoorstelling ‘Old Gangsters Never Die’. Het theatergezelschap maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore en gaat nu onder andere de samenwerking aan met de eigenzinnige acteur Ko van den Bosch. 'Old Gangsters Never Die' belooft Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actie-theater! YoungGangsters gaat dit keer de strijd aan met leeftijd. In een tijd waarin verjonging en innovatie het hoogste goed is, brengt YoungGangsters met 'Old Gangsters Never Die' een ode aan de oudere generatie.

Jonge Sla

De tragische komedie 'De Wraak van Ifigeneia' laat de luttele uurtjes zien tussen het moment van thuiskomst van legeraanvoerder Agamemnon en het moment dat hij en zijn minnares in bad worden vermoord door zijn vrouw Klytaimestra. Als wraak voor de dood van hun dochtertje Ifigeneia, waar Agamemnon verantwoordelijk voor is. De dialogen van Erik Snel zijn snel, scherp, tragisch èn humoristisch. Ze gaan o.a. over meningen die als waarheden worden gebracht en waarheden die als meningen worden gezien. Een fenomeen dat men ongetwijfeld wel herkent uit de hedendaagse politiek en sociale media.

Auteur

Albert-Jan Garama