Glasvezel op bedrijventerreinen in Assen

ASSEN

Glasvezelbedrijf Bright Access is begonnen met de aanleg van glasvezel op de bedrijventerreinen Stadsbedrijvenpark, Peelerpark en Messchenveld in Assen.

Ondernemers in Assen hebben al lange tijd behoefte aan een snelle, betrouwbare en betaalbare internetverbinding in de vorm van glasvezel. Ruim een jaar geleden is Ondernemend Assen een onderzoek begonnen naar de mogelijkheden om glasvezel aan te leggen. Helaas hebben ze daarbij vastgehouden aan het achterhaalde concept van vraagbundeling, wat de aanleg onnodig ingewikkeld maakt. Ondernemend Assen heeft dan ook onlangs bekend gemaakt dat aanleg vanuit hen niet haalbaar is, waardoor ondernemers die een intentieverklaring hebben getekend nu met lege handen staan. Directeur Janarthanan Sundaram: “Wij doen niet ingewikkeld, maar gaan gewoon aan de slag. Omdat wij iedere vorm van overheidssubsidie, die meestal alleen maar verstorend werkt, afwijzen, hoeven we op niemand te wachten. Ik geef dan ook een 100% garantie dat er nog voor de zomer begonnen wordt met de aanleg van glasvezel op Stadsbedrijvenpark, Peelerpark en Messchenveld. De eerste bedrijven hebben al getekend en worden z.s.m. aangesloten.” De aanleg gebeurt in nauwe samenwerking met alle grotere regionale leveranciers van ICT diensten zoals TCA Telecom & IT, IT Lions, CompanyPoint, Pomper automatisering, Rijsdijk ICT, SWB-IT, ComPromise Managed Services BV & 123Telcom. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van ‘noaberschap’. Als van oorsprong Twents bedrijf neemt Bright Access deze werkwijze serieus: zo wordt de volgorde waarmee bedrijventerreinen worden verglaasd bepaald door de ondernemers zelf. De terreinen waar het meeste enthousiasme bestaat komen als eerste aan de beurt. De afgelopen twee jaar is er zo op meer dan dertig bedrijventerreinen in Oost-Nederland een glasvezelnetwerk aangelegd.

Auteur

Albert-Jan Garama