CSG Beilen met sponsorloop voor Fiets en loop voor een huis

BEILEN

Locatie CSG Beilen heeft vandaag een sponsorloop voor de leerlingen van de onder- en bovenbouw.

De school heeft als doel geld in te zamelen voor het project Fiets en loop voor een huis van de stichting Wereldfoundation. Het project wordt Vincent van Gogh breed gesteund. Wereldfoundation is een stichting die zich inzet voor ontwikkelingslanden. De stichting stelt per gezin in Bangladesh 1000 euro beschikbaar, waarmee een huis gerealiseerd kan worden dat lang meegaat en weinig onderhoudskosten heeft. Het geld wordt verstrekt op basis van een microkrediet. De afgelopen weken hebben de leerlingen sponsors gezocht onder familie en bekenden. Wanneer een leerling 500 euro of meer inzamelt, mag hij begin september met een georganiseerde reis mee naar Frankrijk om de berg de Galibier te beklimmen. Een sportieve uitdaging die voorbereiding nodig heeft. Leerlingen van CS Vincent van Gogh krijgen om die reden een trainingsprogramma aangeboden.

Auteur

Albert-Jan Garama