Inwoners Midden-Drenthe kunnen meedenken over woonplan

BEILEN

De gemeente Midden-Drenthe wil graag weten hoe inwoners denken over het wonen in Midden-Drenthe. Daarom is er een enquête gemaakt die inwoners online kunnen invullen.

Ook organiseert de gemeente een bijeenkomst op donderdag 18 mei vanaf 19:30 uur in het gemeentehuis in Beilen. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van het nieuwe woonplan. Wethouder Dennis Bouwman: “Midden-Drenthe is een fantastische gemeente om in te wonen en moet dat ook blijven voor iedereen. Daarvoor maken we een woonplan samen met onze inwoners. Want iedereen wil prettig wonen en heeft vaak hele waardevolle ideeën die ons helpen om een actueel woonplan te maken. We praten regelmatig met makelaars, woningcorporaties en ontwikkelaars maar we willen vooral van onze inwoners weten wat hun woonwensen zijn. Bovendien weten zij het beste hoe je de dorpen en wijken leefbaar houdt. Om die reden organiseren we een bijeenkomst en hebben we een mini-enquête gemaakt. Ik verwacht dat we zo goed in beeld krijgen welke behoeften er zijn en hoe wij daar als gemeente op in kunnen spelen.”

Bijeenkomst 18 mei

Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente met inwoners in workshops verschillende woonthema’s verkennen. Thema’s als woningvoorraad, betaalbaarheid, leefbaarheid en zorg komen tijdens de avond aan bod. Ook biedt de gemeente inwoners volop ruimte om eigen thema’s aan te dragen.

Mini-enquête

De mini- enquête staat tot met woensdag 24 mei op www.middendrenthe.nl. De gemeente verloot onder de deelnemers een VVV-bon van euro 25.

Auteur

Albert-Jan Garama