Heel Assen Bakt met Ron Verveer

ASSEN

Heel Assen Bakt wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Een bakwedstrijd voor thuisbakkers die wordt in de Oudestraat georganiseerd door de ondernemers.

Iedereen uit Assen en omgeving kan hieraan deelnemen. ,,Maak je lekkerste taart en breng die op 27 mei tussen 11.00 uur en 12.00 uur naar de partytent in de Oudestraat.” vertelt initiatiefnemer Ron Verveer van De Wolff Optiek. ,,Daarna gaat de jury, onder leiding van burgemeester Marco Out aan het werk. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de uitslag tegen 14.30 uur bekend worden gemaakt.” Hoe ben je aan het idee gekomen? ,,Ik kijk op tv veel naar Heel Holland Bakt vervolgens zag ik eens in een krant staan dat er ergens in een plaats een dergelijke bakwedstrijd gehouden werd. Ik vond het een leuk idee om dit in Assen ook te organiseren. Bak je zelf ook? Ja alleen heel weinig, hooguit een keer een appeltaart. Maar ik houd er wel heel erg van want er is toch niks lekkerder dan een eigen gebakken taart (sorry Marthijn). Mijn vrouw en dochter zijn wel van het bakken. Zij bakken bijna elke week wat lekkers, wat dan vaak op zaterdag bij ons in de winkel voor de klanten staat. Wie zitten er in de jury? Wij zijn nog bezig met het samenstellen van de jury. In ieder geval hebben Marthijn Gosselaar van banketbakkerij Gosselaar, Leli Hematang van Mennega en als voorzitter van de jury burgemeester Marco Out al toegezegd. Aanmelden Aanmelden voor de bakwedstrijd Heel Assen Bakt kan voor 20 mei door een e-mail te sturen naar oudestraat.assen@hotmail.com. Deelnemers mogen per persoon een taart inleveren. Mensen die hun ‘bakprodukten’ willen verkopen in een kraam kunnen zich ook via bovenstaand e-mail adres aanmelden.

Auteur

Albert-Jan Garama