Kampioen ACV sluit af met derby tegen Oranje Nassau

ASSEN

ACV had de laatste jaren een abonnement op de nacompetitie van de hoofdklasse, maar steeds werd de begeerde promotie niet gerealiseerd. Door het kampioenschap dat afgelopen zaterdag in Apeldoorn werd behaald, staat er deze keer geen verlenging op de rol. Het seizoen eindigt met een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen.

ACV kan na een periode van grote spanning zonder extra druk aan de noordelijke derby beginnen. Voor Oranje Nassau staat er nog wel veel op het spel. De Groningers nemen op de ranglijst de veertiende plaats in en weten zij zich niet te verbeteren dan moeten zij via de nacompetitie degradatie zien te voorkomen. Alleen door winst op ACV zou Oranje Nassau zich nog rechtstreeks kunnen handhaven, maar dan moeten tegelijkertijd Flevo Boys en NSC Nijkerk verliezen. ACV, dat het kampioenschap en de promotie naar de derde divisie uitbundig vierde, zal de competitie voor eigen publiek waardig willen afsluiten. Ondanks het grote verschil op de ranglijst is Oranje Nassau niet bij voorbaat kansloos. Eerder dit seizoen won ACV in Groningen door een laat doelpunt van Haaije Feenstra, maar de thuisclub had toen minstens een gelijkspel verdiend. ACV-Oranje Nassau begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama