Lloyd Spiegel in De Amer

AMEN

De Australiër Lloyd Spiegel is nog geen veertig, hij bouwt gitaren en hij staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Eén van de stops op die lange reis is vrijdag 12 mei in Amen.

Als dertienjarige toerde Lloyd Spiegel al door Australië en vier jaar later ging hij naar Amerika om daar de blues te ontdekken. Hij woonde er samen in één huis met Brownie McGhee, die voor hem een inspiratiebron was. Bovendien speelde hij als support act bij onder andere Ray Charles, Bod Dylan, Etta James, uiteraard Brownie McGhee en Luther Allison, een aardig rijtje. In eigen land wordt Lloyd Spiegel als één van de drijvende krachten binnen de Australische bluesscene beschouwd. Hij is er meermalen onderscheiden met awards en wordt tot de beste gitaristen van Australië gerekend. Lloyd Spiegel is een bluesgitarist, maar dan wel in de ruime zin van het woord. Hij brengt veel eigen liedjes en persoonlijke interpretaties van bestaande bluessongs. Ook soulnummers en songs uit het Great American Songbook staan op zijn repertoire. Meestal begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar, maar hij speelt ook elektrisch. Zijn stijl is vernieuwend, zonder de oude waarden en tradities geweld aan te doen. Lloyd Spiegel beschikt over een expressieve stem. Zijn optredens zijn een emotioneel en visueel gebeuren, waarbij hij soepel wisselt tussen snel en gevoelig. Aanvang 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama