FOTOREPORTAGE | Veel animo voor tweede editie Hunebedloop in Borger

Assen

De tweede editie van de Hunebedloop in Borger heeft veel lopers op de been gebracht. Atleten konden kiezen uit zes of tien kilometer.

Jacqueline Schnieders heeft een fotoreportage gemaakt. Hartstikke bedankt Jacqueline. Meer foto's zijn te bekijken op Hunebedloop Borger De tweede editie van de Hunebedloop in Borger is gewonnen door Jef Poelman. De atleet uit Hoogeveen raffelde het parcours met een lengte van tien kilometer af in een tijd van 34 minuten en 59 seconden. De snelste vrouw was Marieke Lokhorst. De Stadjer kwam na 42 minuten en 35 tellen over de finish. Grietje Hoogerkamp uit Odoorn was de snelste vrouw op de vijf kilometer. Ze noteerde een tijd van 22 minuten en 35 seconden. Thijs Kolthof uit Gieten was de beste mannelijke atleet op de vijf kilometer. Het jonge talent legde de afstand af in precies negentien minuten. Bijna 250 atleten hadden zich ingeschreven voor de Hunebedloop, een flinke toename met een jaar geleden. Woordvoerder Arie den Boer blikt met een goed gevoel terug op het evenement dat onder prima weersomstandigheden is gehouden. "We hebben veel complimenten gekregen over de verzorging en over het mooie parcours. Deze keer liepen de deelnemers langs het grootste hunebed van Nederland."

Auteur

Paul Abrahams