Amen leest Van Dis

AMEN

Schrijver Adriaan van Dis heeft zo’n twintig romans, essays, reisverhalen en novellen op zijn naam staan en won onder meer de Gouden Uil, de Trouw Publieksprijs, de Libris Literatuurprijs en de Constantijn Huygensprijs. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe roman In het buitengebied.

Van Dis is een van de schrijvers en muzikanten die optreden op het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen dat zaterdag 17 en zondag 18 juni wordt gehouden in Amen. Zomerzinnen zet de bewoners aan tot lezen. Hoe? Dat horen de bezoekers in De Amer op woensdag 10 mei om 14.30 uur. Adriaan van Dis is aanwezig en verder zal singer-songwriter Kris Vesseur een voorproefje geven van haar optreden op het festival. Leerlingen van het Dr. Nassaucollege in Assen interviewen Gideon Samson en tijdens een speciale debatwedstrijd treden jongeren met elkaar in het strijdperk om te kijken wie ‘het hoogste woord heeft’. Zie voor meer informatie over het festival www.zomerzinnen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama