Witterzomer bestaat 65 jaar

ASSEN

In mei bestaat Vakantiepark Witterzomer 65 jaar. Om die verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zijn er allerlei festiviteiten op het park.

Zo zijn er drie feestweekenden voor verschillende doelgroepen. De oermensen Bonk en Bikkeltje, de typetjes die op het park wonen, openen op zaterdag 13 mei samen met wethouder Maurice Hoogeveen een speciaal aangelegd Avonturenpad op het park. Hilde Zingstra, eigenaar Witterzomer: “Omdat we 65 jaar bestaan wilden we graag iets leuks organiseren voor onze gasten. Met onze werknemers hebben we een brainstorm gehouden. Daar kwamen erg veel leuke ideeën uit, waarvan de feestweekenden nu worden uitgevoerd. Er zijn drie weekenden, telkens voor een andere doelgroep, bijvoorbeeld jongeren. In dat weekend gaat we leuke dingen doen speciaal voor die doelgroep, zoals graffiti spuiten.” Zingstra: ,,Toen de gemeente Assen begin jaren 50 aanklopte bij mijn grootouders, was de keuze snel gemaakt. Mijn opa had een passie voor kamperen en startte vol enthousiasme samen met mijn oma de camping. De jaren daarna waren hard werken. Als we nu kijken naar ons park kunnen we daar trots op zijn met z’n allen. Van een camping naar vakantiepark met tientallen verschillende overnachtingsmogelijkheden en een team dat zich iedere dag voor de volle 100% inzet.”

Auteur

Albert-Jan Garama