Lezing en excursie vleermuizen in Assen

Assen

Reinier Meijer van de Vleermuiswerkgroep Drenthe houdt dinsdag 9 mei voor IVN-KNNV een lezing met aansluitend een excursie over vleermuizen in het Asserbos.

Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die echt kunnen vliegen. Het zijn insecteneters die in de avondschemering op jacht gaan. Zij kunnen ‘zien’ met hun oren. Vleermuizen overwinteren vaak in grote aantallen; op kerkzolders, in boomholtes of in speciale vleermuiskasten zoals in het Asserbos. In het Asserbos met zijn vijvers, beken en oude bomen komen relatief veel vleermuissoorten voor. Eten vangen, verblijfplaatsen, soorten in Drenthe, bedreiging en bescherming zijn de onderwerpen die in de lezing aan de orde komen. Vleermuizen vliegen in het donker en maken onhoorbare geluiden. Batdetectoren kunnen deze geluiden wel opvangen. Meerdere detectoren zijn tijdens de excursie beschikbaar zodat deelnemers de ultrasone geluiden zelf kunnen ervaren. Op dinsdag 9 mei 20.30 uur, Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2 Assen. Gratis entree. Telefoon 0592-372359. Foto Joke Klosters.

Auteur

Albert-Jan Garama