Bustocht langs huizen van stand in Zuid-West Drenthe

DRENTHE

Rond 1650 kende Drenthe 18 havezaten. Bezitters van deze landgoederen waren van adellijke afkomst. Verhalen over het leven op de Drentse havezaten en de Drentse elite zijn er volop.

Op vrijdag 12 mei kunnen deelnemers aan de bustour ‘Huizen van Stand zuidwest Drenthe’ mee op reis langs de geschiedenis van deze ridderlijke verblijven waar men gewoonlijk niet binnenkomt. De bustour start om 9.30 uur in het Drents Archief en daar bent u om 17.30 uur weer terug. De bustour wordt georganiseerd door het Drents Archief, Het Drentse Landschap en Arriva Touring en kost euro 59,00 per persoon.

Start

Deelnemers kunnen opstappen bij de parkeerplaats Stadsbroek bij de Bonte Wever in Assen om 9.15 uur. Deelnemers uit Groningen kunnen in Groningen instappen, halte rondvaartboot tegenover Station Groningen (vertrek 8.45 uur). Treinpassagiers in Assen wandelen op eigen gelegenheid naar het Drents Archief. Start programma is om 9.30 uur. Einde: 17.30 uur bij NS station Assen en 17.45 uur bij parkeerplaats Stadsbroek. Deelnemers uit Groningen kunnen meerijden naar Groningen, aankomst 18.15 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk 5 mei via touring.groningen@arriva.nl of telefonisch: 050-526 02 68 onder vermelding van ‘Tour d’havezathe’. Foto Sake Elzinga.

Auteur

Albert-Jan Garama