Vries heeft nieuwe Jeu de boulesbaan

Vries

Door een burgerinitiatief kan binnenkort iedere inwoner van Vries gebruik maken van de nieuw aangelegde dubbele Jeu de boulesbaan achter sporthal de Kamp in Vries.

Dit initiatief biedt de inwoners een goed plek om sociale contacten te leggen met medebewoners en sportief bezig te zijn in de openlucht. Vrijwilligers van de nieuw opgerichte vereniging ‘de Smieters’ hebben dit in verschillende fasen gerealiseerd. Door weersomstandigheden werd de aanleg vertraagd. De officiële opening zal, zo is de verwachting, eind mei zijn.

Aanleg

De aanleg kon gerealiseerd worden met subsidie van Gemeente en Provincie. Loonbedrijf van Veen uit Tynaarlo, Hulsebosch verhuur uit Tynaarlo, hovenier Rozema uit Vries, Kregel transport uit Zuidlaren en Vries.nu waren de sponsoren bij de aanleg. Iedere inwoner van de gemeente Tynaarlo kan, georganiseerd of ongeorganiseerd, gebruik maken van de nieuwe banen om dit mooie balspel te kunnen spelen. De vereniging heeft ook leden nodig: Voorzitter Roelof Holt en secretaris Casper Kloos en penningmeester Dick Koelewijn willen graag leden voor deze nieuwe vereniging om ook in competitie verband te kunnen spelen. De jaarlijkse contributie zal gering zijn. Ook zoekt het bestuur nog twee of meer bestuursleden. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen of zich als lid aanmelden door te mailen naar casperkloos@outlook.nl

Auteur

Albert-Jan Garama