Mijn Buurt Assen met Poffertjes in Peelo

ASSEN

Mijn Buurt Assen komt in mei ‘FF Buurten’ in de Assense wijk Peelo. Bewoners van de acht deelbuurten worden uitgenodigd om een uurtje vlakbij huis bij te praten met bekende en onbekende buren.

Op deze manier wil Mijn Buurt Assen bewoners actief betrekken bij hun wijk. Tijdens deze informele ontmoetingen kunnen bewoners aangeven wat er prettig wonen is in hun buurt en waar verbetermogelijkheden zijn.

Samen maken we de buurt

Met verschillende projecten zorgt Mijn Buurt Assen ervoor dat Assen een fijne plek is en blijft. Samen pakken we de woonomgeving, openbare ruimten, verkeersveiligheid en parkeergelegenheid aan. Daarnaast versterken we het onderlinge contact tussen buurtbewoners. Om dit samen met bewoners te doen, is het belangrijk elkaar te spreken. Daarom bezoeken medewerkers van de gemeente Assen, Vaart Welzijn, Actium, Omnia Wonen en de buurtagent in mei op vier woensdagen de acht deelbuurten. De deelbuurten Akkers en Essen bijten op woensdag 3 mei het spits af. Onder het genot van vers gebakken poffertjes en straatspelen kunnen bewoners aangeven hoe het wonen en leven in hun buurt bevalt. Wat er goed gaat, wat er beter kan en met welke zaken bewoners zelf graag aan de slag willen. Een week later staat een kort verslag en een actieplan (op basis van de ideeën van bewoners) op de website van Mijn Buurt Assen (www.mijnbuurtassen.nl).

Vóór en dóór de buurt

Een groene, schone, veilige, gezellige en bruisende buurt. Dát is waar inwoners van Assen, woningcorporatie Actium, gemeente Assen, Vaart Welzijn en andere Assense organisaties samen voor gaan. Onder de vlag Mijn Buurt Assen worden projecten georganiseerd, maar vooral ook door inwoners zelf. Van de speeltuin opknappen, een opschoondag, wijkschouw tot een buurtfeest of –markt. De vernieuwde website biedt volop mogelijkheden en handvaten voor inwoners om zelf sociale activiteiten en initiatieven te organiseren vóór en dóór de buurt.

Auteur

Albert-Jan Garama