Lentemarkt bij WZA

Assen

Het plein voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) verandert 9 mei weer in een fleurige bloemenzee. De Stichting Vrienden van het WZA organiseert dan, in samenwerking met de Asser Odd Fellows, haar jaarlijkse planten- en boekenmarkt.

Op het voorterrein van het WZA zijn van 8.30 tot 17.00 uur weer heel veel kwaliteitsperkplanten te koop. De Vrienden zorgen voor een veelzijdige verzameling zomerbloeiers, zoals (Oostenrijkse) geranium, petunia, salvia, verbena, vlijtig liesje en nog vele andere soorten. Allemaal snelle groeiers en langdurige bloeiers. Met het oog op Moederdag (14 mei) zijn er ook enkele stands met cadeauartikelen. Bovendien bieden de Odd Fellows Assen, zoals elk jaar, duizenden boeken en tijdschriften te koop aan.

Extra’s voor patiënten

Verreweg grootste deel van de opbrengst van markt is voor de kas van de Stichting Vrienden van het WZA. Hiervan betalen de Vrienden voor patiënten en bezoekers allerlei extra’s, waarvoor het ziekenhuisbudget ontoereikend is. Zo hebben zij de afgelopen twintig jaren al veel voorzieningen mogelijk gemaakt, waaronder de inrichting van enkele familiekamers, een Stilteruimte en een communicatie-app voor IC-patiënten die aan de beademing.

Auteur

Albert-Jan Garama