Doe mee met 'Heel Assen Bakt'

ASSEN

De ondernemers in de Oudestraat organiseren dit jaar diverse evenementen waaronder op 27 mei “Heel Assen Bakt'. Thuisbakkers kunnen zich tot 20 mei aanmelden om mee te doen.

,,Wie houdt er nou niet van eigen gemaakte taart?”, vraagt initiatiefnemer Ron Verveer van De Wolff Optiek zich af, ,,Heel Assen gaat thuis bakken en laat hun creatie proeven aan een deskundige jury. In de Oudestraat zal een partytent staan waar de thuisbakkers hun taart kunnen inleveren. Daar kan iedereen de taarten bewonderen en zal de jury gaan proeven.” De jury wordt op dit moment samengesteld; zij zullen de taarten beoordelen op smaak, samenstelling, orginaliteit en uiterlijk. De taarten kunnen op 27 mei tussen 11.00 en 12.00 uur worden gebracht bij de partytent in de Oudestraat. Tussen 14.30 en 15.00 uur zal de jury de uitslag bekend maken. Naast de bakwedstrijd is er in de Oudestraat een markt met als thema bakken en koken. Ook hiervoor kunnen mensen zich aanmelden.

Aanmelden

Aanmelden voor de wedstrijd kan voor 20 mei via oudestraat.assen@hotmail.com, deelnemers mogen per persoon een taart inleveren. Mensen die hun 'bakproducten' willen verkopen kunnen zich ook via dit e-mail adres aanmelden.

Auteur

Albert-Jan Garama