Rollatorcheck Repair Café Bovensmilde en Smilde

Assen

Jaarlijks komen ouderen op de spoedeisende hulp door een val met hun rollator. Veel ouderen gebruiken een rollator waar wat aan mankeert of die verkeerd is afgesteld.

Dat blijkt uit de rollatorchecks die ANWB vrijwilligers, samen met mensen van Repair Cafés, uitvoerden op diverse plaatsen in Nederland. Sman met de ANWB gaat het Repair Café Bovensmilde dan ook een rollatorcheck houden in de Walhof in Bovensmilde en in ’t Beurtschip in Smilde. De check is gratis. De reparateurs van Repair Café Bovensmilde en de vrijwilligers van de ANWB controleren wielen, remmen en of de rollators goed waren afgesteld. Eventuele kleine gebreken worden ter plekke hersteld. Ook krijgen de bezitters van de rollator advies over veilig lopen met en onderhoud van de rollator. Indien nodig kunnen mensen die geen vervoer hebben, gebruik maken van de belbus. Bellen met 088-1651200 Welzijnswerk Midden Drenthe De Walhof Bovensmilde op 29 april van 13.00 tot 17.00 uur. 't Beurtschip Smilde op 11 mei van 14.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama