Lance Canales & The Flood in De Amer

Assen

Lance Canales & The Flood is een trio met Mexicaanse roots. De Woody Guthrie song Deportee, ook bekend als Plain Crash At Los Gatos werd al door velen gecovered, maar Lance Canales geeft er met zijn gruizige, aardse stem een volstrekt eigen draai aan.

Als nazaat van Mexicaanse immigranten heeft het lied voor hem een speciale betekenis. In zijn woonplaats Fresno bevindt zich een massagraf, waar de slachtoffers van de vliegramp liggen begraven. Lance Canales organiseerde samen met Nora Guthrie een concert om geld in te zamelen voor een monument op de laatste rustplaats van deze Mexicaanse doden. Voor dat doel nam hij ook Deportee op en zijn emotionele vertolking van het lied trok de aandacht van Jimmy Lafave, die zich over hem ontfermde. Hij produceerde Blessing & The Curse, het laatste album van Lance Canales & The Flood. Jimmy Lafave, op dit moment helaas ernstig ziek, bracht de goed ontvangen plaat uit op zijn eigen label Music Road Records. Lance Canales zingt en speelt gitaar in de driemansband, Jack Finney is de bassist en Daniel Burt de drummer. Samen maken ze americana met soms een Mexicaanse vleugje, maar ook folk, blues, gospel en rock komen voorbij. Lance Canales is geen vrijblijvende artiest. Hij gaat controversiële onderwerpen in zijn songs niet uit de weg en neemt het vaak op voor de minder bedeelden. Dat hij zelf onder harde omstandigheden opgroeide, heeft daar ongetwijfeld mee te maken In De Amer, 7 mei 14.00 uur. Entree euro 17,50. Reserveren via 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama