Golfkarren vanaf tijdelijke bushalte Beilerstraat naar WZA

Assen

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en gemeente Assen starten vanaf maandag 1 mei een gratis pendeldienst met golfkarren vanaf de tijdelijke bushalte aan de Beilerstraat naar de hoofdingang van het WZA.

De golfkarren gaan een klein jaar dienst doen tijdens de tweede fase van de bouw van de Overcingeltunnel en de aanleg van Stadsboulevard Zuid. Stadsboulevard Zuid is de reconstructie van de Overcingellaan en Europaweg-Zuid. Aannemer Sallandse BV voert het werk uit. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer op de Euroapaweg Zuid alleen van zuid naar noord rijden, over één rijbaan. Deze eenrichtingssituatie gaat half mei in.

Hoofdingang WZA bereikbaar

De hoofdingang en parkeerterreinen van het WZA zijn normaal bereikbaar voor auto’s. Het vertrekkende verkeer vanaf het ziekenhuis wordt vanaf half mei terug geleid via de tijdelijke omleidingsroute Port Natalweg/Beilerstraat. De streekbussen en de Cityline volgen al per 1 mei deze route. Busreizigers naar het WZA stappen de komende periode uit aan de Beilerstraat en kunnen vanaf daar gebruikmaken van de golfkarren om zich naar de hoofdingang van het ziekenhuis te laten rijden. WZA heeft vrijwillige chauffeurs geworven om de golfkarren te besturen en de bezoekers van het WZA te begeleiden. Elke tien minuten komt een golfkar bij de halte om mensen op te pikken en af te zetten. Maandag 1 mei om 10.30 uur maken wethouder Harmke Vlieg en hoofd Hotelzaken Janet van der Veen van het WZA gezamenlijk de eerste rit met de golfkar.

Auteur

Albert-Jan Garama