Leny Hamminga presenteert boek Lena

Assen

Schrijfster Leny Hamminga uit Taarlo presenteert aanstaande zaterdag, 29 april, haar nieuwe boek Lena.

Deze mininovelle in het Drents vertelt de geschiedenis van Lena. Hoe het wezen van deze vrouw vanuit Pruisen en het veen als een rode draad door de levens loopt van haar nageslacht in Drenthe.

Het verhaal

Leny Hamminga beschrijft in prachtige beeldende zinnen het opgroeien van een kwetsbaar meisje tot een wat zorgelijke jonge vrouw en moeder die het leven niet gemakkelijk opneemt. Dat leven is ook niet bepaald vriendelijk voor Lena; haar man raakt werkloos en Lena zelf is ziekelijk. Geen wonder dat het gezin, ondanks alle geploeter, toch steeds meer in moet leveren.

Uitdaging

Het schrijven van een familiegeschiedenis in ongeveer vijftig pagina’s is een uitdaging. Maar Leny Hamminga is er uitstekend in geslaagd een persoonlijk document te integreren in een sfeervol beschreven tijdsbeeld.

Linksum-reeks

Lena is het tweede deel in de nieuwe Linksum-reeks van uitgeverij Het Drentse Boek. Van deze bijzondere reeks worden per keer slechts vijftig exemplaren gedrukt. Deze worden genummerd en gesigneerd verkocht. Wanneer de fysieke oplage is uitverkocht, wordt het boek als e-book aangeboden. Verzamelaars en mensen die houden van bijzondere uitgaven doen er dus goed aan er op tijd bij te zijn! Eind vorig jaar was het boek Oostwaartsch! van schrijver Martin Koster het eerste deel in de Linksum-reeks van uitgeverij Het Drentse Boek.

Over de schrijfster

Leny Hamminga uit Taarlo was jarenlang werkzaam in het onderwijs. Ze is de drijvende kracht achter toneelgroep Epoi in Vries, waarvoor ze ook teksten schrijft en bewerkt. Een schrijfwedstrijd van het Huus van de Taol motiveerde haar tot het schrijven van Drentse teksten en in 2012 verscheen haar jeugdboek Een haand achter het gerdien. Op 29 april van 11.00 tot 12.00 uur in Huus van de Taol Raadhuisplein 1 in Beilen.

Auteur

Albert-Jan Garama