Eerste vrouwenteam ACV speelt kampioenswedstijd

Assen

Het eerste vrouwenteam van ACV, officieel ACV VR 1, kan zaterdag op eigen veld het kampioenschap in de tweede klasse veroveren.

Een overwinning op The Knickerbockers VR2 uit Groningen betekent dat de Asser vrouwen één ronde voor het einde van de competitie de titel al binnen hebben.

Sterk seizoen

ACV VR 1 is bezig aan een ijzersterk seizoen. Het team is na 20 wedstrijden nog ongeslagen en heeft vijf punten voorsprong op de naaste belager Winsum VR1. Bovendien heeft het veruit de beste doelcijfers. The Knickerbockers VR2 staat op de elfde plaats in de tweede klasse, die twaalf ploegen telt. Een kampioenschap van ACV VR1 zou passen in het beeld van de afgelopen jaren. Nog niet zo lang geleden begonnen de vrouwen in de vijfde klasse aan een opmars, die nu kan leiden tot promotie naar de eerste klasse. ACV VR 1-The Knickerbockers VR2 begint zaterdag 29 april om 14.30 op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama