Autosport Noord met autocross in Annen

Assen

Autosport Noord heeft 2 april de jaarlijkse autocross aan de Nije dijk in Annen.

Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen 2017 in de regio noord en welke meetelt voor het clubkampioenschap van Autosport Noord. Ook doen hier een aantal junioren ’s morgens voor aanvang van de wedstrijd examen om hun licentie te halen en dan ’s middags hun kunnen te laten zien in de wedstrijd. In de regio klasse zullen diverse rijders uit de gemeente Aa en Hunze hun kunnen laten zien. Voor deze klasse geld dat de auto een standaard carrosserie moet hebben, de motor maximaal 6 cilinders mag hebben en geen turbo of drukvulling. De rijder komt uit de gemeente Aa en Hunze of binnen een straal van ongeveer 30 kilometer van Annen. Ook in de andere klassen zullen diverse rijders uit Annen aan de start verschijnen.

Standaardklasse

Een andere spectaculaire klasse met de meeste deelnemers is de standaard klasse. Dit zijn gewone straatauto’s met een maximale motorinhoud van 1800 cc of 2000cc , welke zijn voorzien van een rol kooi en alleen aanpassen van banden en veren is toegestaan. Voor de dames zal er een aparte klasse zijn. Ook zullen de supersnelle sprinters en kevers hun opwachting maken en voor mooie wedstrijden zorgen. De overige klassen zijn de junioren, opstap en de vrije standaardklasse. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en vinden plaats aan de Nije dijk in Annen dit wordt met borden aangegeven De entree is voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis, 12 tot 16 jaar euro 5 en boven 16 jaar euro 10. Voor meer info en reglementen telefoonnummer 06-23638244, opgaveautocross@live.nl. Foto Dijkstrafoto.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama