Vijfde editie The Warriors

Assen

Afgelopen zaterdag vond de vijfde editie van het groeiende kickboksgala The Warriors plaats in Norg, maar organisator Etien Thezalus wil meer.

NORG/ASSEN/REGIO - Wie wel eens op een vechtsportgala is geweest herkent de geur meteen. De geur van Thaise olie die vechters gebruiken om de spieren op te warmen en ook om zwellingen en blauwe plekken te behandelen. Het is die geur die afgelopen zaterdag De Brinkhof in Norg vulde. Voor de vijfde keer organiseerde Etien Thezalus kickboksgala The Warriors. De eerste keer stond de ring nog in het beweegcentrum in Norg, waar ook zijn sportschool Killa’s Cardio Boxing gevestigd is. Vanaf deel twee was De Brinkhof de arena voor het groeiende vechtsportevenement. Ruim dertig partijen kregen de zeshonderd bezoekers voorgeschoteld. Van jeugd- tot pro A-klassepartijen, dames en heren, uit Nederland, Duitsland, ja zelfs een vechtster uit Spanje maakte haar debuut in de ring. Thezalus ging voor deze editie in zee met een andere bond: De Nederlandse Kickboks Federatie (NKF), een jonge kickboksorganisatie opgericht door oud-scheidsrechter Joop Uberda die al een eeuwigheid in de sport meeloopt en bij de grootste bonden over de hele wereld heeft gescheidsrechterd en mijt zijn eigen nieuwe bond een bijdrage wil leveren aan het kickboksen. ,,Alleen voor de sport.”

Wereldtitels

Vier wereldtitels en n Europese titel stonden op het spel. Rachel Adamus uit Amsterdam en afkomstig uit het noorden, verloor na en spannende redelijk gelijk opgaande partij haar wereldtitel aan de Duitse Michaela Michl. De Europese titel was een prooi voor de uit Drachten afkomstige Dimango Juno, die na vijf ronden van drie minuten volgens de jury het meest gescoord had. ,,Het was hard tegen hard, een heerlijke knokpartij”, evalueert Juno zijn partij, ,,Maar de aanhouder heeft gewonnen.”

Warriors titel

Daarnaast werd gestreden om drie ‘eigen’ Warriors titels. Een kampioensgordel die in het leven is geroepen door Thezalus om levende legende Rayen Simson te eren. Simson zelf mocht twee jaar geleden symbolisch de eerste Warriors-belt in ontvangst nemen. Deze editie gingen de Warriors-titels naar drie getalenteerde B-klasse-vechters waarvan één naar ‘Marvelous’ Marcelino Kemna uit Groningen. Ondanks het uitvallen van een aantal partijen (waaronder de partij van Assenaar Partrick van de Waarsenburg) was het na twaalven dat de bel klonk voor de laatste partij: de wereldtitelstrijd tussen Jeroen de Groot uit Emmen en (winnaar) Sergio Pique uit Amsterdam in de klasse tot 95 kilo. Oud-scheidrechter Joop Ubeda kijkt terug op een mooi gala: ,,Sportief en een goeie sfeer.” Thezalus zelf is ook tevreden over de vijfde editie van zijn gala. ,,Ik verras mezelf steeds weer. Ik heb weer aan aantal leuke partijen neer kunnen zetten.”

The Warriors Assen

Een volgende editie, The Warriors part 6, zou op 29 juli in Suriname, het geboorteland van Thezalus, plaatsvinden, maar moet vanwege het te laat aanvragen van de vergunning worden verplaatst. In plaats daarvan wil Thezalus de zesde editie op dezelfde datum alsnog in Nederland laten plaatvinden. Daarnaast staat in oktober weer een ‘regulier’ Warriorsgala op de agenda, maar dat is nog niet alles. Thezalus wil verder uitbreiden met zijn gala en ook buiten de dorpsgrenzen van Norg kijken: Hoogeveen, Leeuwarden, Duitsland, en ook Assen, de woonplaats van Thezalus, staan op het verlanglijstje om gala’s te organiseren. Maurice Vos Foto: Sergio Pique en Jeroen de Groot uit Emmen streden om de wereldtitel. Foto Maurice Vos

Auteur

Albert-Jan Garama