Koninklijke onderscheiding voor Fokko Hommes

Assen

Fokko Hommes, penningmeester van de ijsvereniging Kloosterveen, is vandaag koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De bijbehorende versierselen zijn hem opgespeld door burgemeester Marco Out bij TT-camping Oostra. De heer Hommes krijgt de onderscheiding omdat hij zich al meer dan 40 jaar inzet voor de ijsvereniging die 800 leden telt. Aanvankelijk was hij materiaalman, vanaf 2005 toen ijsvereniging Kloosterveen verhuisde naar sportpark De Hoogspanning, werd hij ook verantwoordelijk voor de inkoop.

Vrijwillige politie

Binnen het bestuur is hij tevens penningmeester. Verder legt de heer Hommes zich toe op de organisatie van bingo-, kaart- en dartavonden om leden ook buiten het ijsseizoen betrokken te houden bij de vereniging. Ook krijgt de heer Hommes de onderscheiding als waardering voor zijn bijdrage aan de vrijwillige politie, waarvan hij al 42 jaar lid is. Door zijn mede-bestuursleden, vrijwilligers en leden wordt de heer Hommes gezien als betrouwbaar, integer en als een actief persoon, die altijd bereid is om zich in te zetten voor de maatschappij en de medemens.

Auteur

Albert-Jan Garama