Garage TDI viert verbouwing

Assen

Garage TDI vierde vrijdag het einde van de verbouwing. In twee jaar tijd bouwde het gezelschap met behulp van aannemer Hendricks en industrieel vormgever Harm Naaijer een voormalig autobedrijf om tot een theaterwerkplaats.

Deze werkplaats bestaat uit een vlakke vloer theater, studio’s, een decorwerkplaats, een media laboratorium en een multifunctionele showroom. De ruimtes worden inmiddels gebruikt door diverse instellingen, maar bovenal is de Werkplaats Havenkwartier de thuisbasis van waaruit het theatergezelschap opereert. In 2015 ontstond Garage TDI uit een fusie van de drie podium kunstgezelschappen DJt de Reus, Danstheater ZiRR en Theatergroep NiznO. Sindsdien is het gezelschap gegroeid tot een werkplaats waar alle expertise op het gebied van jeugd en jongerentheater aanwezig is Er is een vooropleiding theater voor jong talent, een jeugdtheaterschool en een educatie afdeling waarmee tal van projecten op het gebied van dans en theater in het onderwijs worden ontwikkeld en verzorgd. In 2017 organiseert Garage TDI van 29 mei tot 4 juni de eerste versie van het Jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Jaarlijks bezorgt het gezelschap meer dan 70.000 TDI-ervaringen, voornamelijk voor jeugd, hun ouders, opa’s en oma’s. Naast het feest van de verbouwing was er de première van verteltheater De man met het stenen hart. Bert Vennik maakte de foto's.

Auteur

Albert-Jan Garama