De Westeres verhuist (4)

Assen

De Westeres in Beilen is verhuisd. Alle bewoners zitten nu in het nieuwe gebouw. In Het Gezinsblad een vierdelige reportage hierover. In het vierde en laatste deel aandacht voor de bewoners en het verloop.

BEILEN – ,,We hadden een strakke planning. Maar het liep gesmeerd en naar verwachting”, vertelt locatiemanager Astrid van den Bor. Onder meer het verhuisbedrijf krijgt dan ook een groot compliment. Maar ook de vrijwilligers die de bewoners hebben begeleidt tijdens de verhuizing en de twee weken daarna. Astrid merkt dat enkele bewoners (bijna0) niet hoef te wennen en voor anderen behoorlijk wennen is in het nieuwe gebouw. ,,Je moet dan een paar weken verder zijn.” De gangen zijn dan ook verder ingericht en zo ontstaan bijvoorbeeld ook meer herkenningspunten. Vertrouwde dingen zijn er zeker ook. Wat Astrid bemerkt is dat de lounge al goed gebruikt wordt. ,,Tijdens de verhuizing werden de mensen daar opgevangen en je ziet dat de mensen blijven terugkomen en daar nu elke dag koffiedrinken. Ook zitten de meesten bij dezelfde mensen aan tafel in het restaurant."

Mevrouw Vroom

Eén van de bewoonsters die is verhuisd is mevrouw Vroom. Ze vindt dat ze een mooi en groot appartement heeft gekregen. ,,Ik vind het prachtig hier.” Wel moeten er nog een paar dingetjes gebeuren, zoals een grote klok die nog opgehangen moet worden. Op de dag van de verhuizing is ze door een vriendin opgehaald en hebben ze gegeten. “Tegen 15.00 uur waren we terug.” Twee anderen vriendinnen waren er om de spullen weer uit te pakken. In het vorige huis hadden ook vriendinnen geholpen de spullen in te pakken. Ze had ook nog wat spullen in opslag in Hoogeveen staan, zoals een bank, kast en stoel die ook al hun plek hebben gevonden in het nieuwe appartement. ,,Het is heerlijk om de vertrouwde spulletjes weer te hebben.” Mevrouw Vroom is gewend in Beilen en denkt ook al snel haar plekje weer te vinden. “Ik woon al lang in Beilen, ik ken er veel mensen en vind mijn weg wel. Je moet ook zelf vlot zijn, je moet het zelf doen.” Het gebouw is nog niet helemaal af. ,,Er zijn nog bedrijven in huis.” De laatste stukjes moeten nog even gebeuren , zoals her en der de afwerking, het aansluiten van de telefoon en de bestrating buiten. De oude Westeres zal gesloopt gaan worden. Zodra dat is gebeurd zal het restaurant afgebouwd worden, waarbij dan ook de nieuwe vloer en het nieuwe meubilair erin kan. Cindy Houwen Foto Cindy Houwen

Auteur

Albert-Jan Garama