Oranje Taptoe Assen knipoogt naar ODSC en WMC

Assen

Op Koningsdag 27 april wordt voor de vijftiende keer de Oranje Taptoe in Assen georganiseerd.

Ook dit jaar heeft de organisatie een programma weten samen te stellen, waardoor het publiek bijna drie uur kan luisteren naar het muziekspektakel. Wat betreft de deelnemende showbands zijn het allemaal toekomstige deelnemers van het ODSC (10 juni in Assen) en/of WMC. Het gaat hierbij om de volgende showbands: Mercurius Marching & Showband Assen (ODSC) Showband Noordenveld Roden (ODSC en WMC) Drumfanfare Avanti Groningen (ODSC): nb. eerste optreden in nieuw uniform Excelsior Renkum (WMC) Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden (WMC)

Zesde korps

Als zesde korps zal de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uit Assen in gala uniform de taptoe sluiten. Als intermezzo zal er een historische kostuumshow door stichting Oud Oranje onder de titel “Ben ik van Duitsen Bloed” plaatsvinden. De taptoe, die gratis toegankelijk is, start om 14.15 uur op het Koopmansplein, midden in het centrum van Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama