ACV - DOVO: strijden om de titel

Assen

staat voor een cruciaal duel in de strijd om de titel in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal.

Als koploper koestert de formatie van trainer Fred de Boer twee punten voorsprong op naaste achtervolger DOVO, dat zaterdag 29 april naar Assen komt. Winst of verlies betekent dus voor beide ploegen heel veel, terwijl Staphorst met vijf punten achterstand op het vinkentouw zit. ACV heeft zich op een geweldige manier naar de koppositie gewerkt. Het had wel steeds het minste aantal verliespunten, maar moest nog twee wedstrijden inhalen. Dat betekende een dubbel programma in het paasweekeinde en bovendien lag er de opgave van een serie van vier duels op vreemde bodem. Ze werden al vier gewonnen, waardoor DOVO kon worden gepasseerd.

Periodetitel

ACV en DOVO hebben allebei al een periodetitel op zak. Na hun onderlinge duel volgen nog twee competitieronden. ACV speelt uit tegen CSV Apeldoorn en sluit af op eigen terrein met de noordelijke derby tegen Oranje Nassau uit Groningen. DOVO ontvangt in Veenendaal eerst Urk. Daarna moet het naar Staphorst. Die wedstrijd kan mogelijk eveneens beslissend zijn, ook voor ACV. Staphorst zal de kansen zaterdag thuis tegen Flevo Boys moeten verdedigen en vervolgens moet het naar Sparta Nijkerk. Het kan dus nog alle kanten op, maar ACV heeft op dit moment de beste papieren. Zaterdag zal moeten blijken of het die voordelige positie weet te handhaven. ACV-DOVO begint om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek. Scheidsrechter is de heer M. Ritmeester uit Maarssen.

Auteur

Albert-Jan Garama