Koningsdag en open dag bij Padel TC Smalhorst

Assen

Door wethouder Lohuis is 14 april de eerste Padelbaan in Drenthe geopend bij TC Smalhorst.

De tennisvereniging organiseert tijdens Koningsdag van 13-16 uur een Open Dag zodat iedereen kan kennismaken met deze nieuwe sport.

Tennis en squash

Padel is een combinatie van tennis en squash, waarbij de bal zelden of nooit uit het speelveld verdwijnt doordat de baan wordt omringd door een kooi-achtige constructie met glazen wanden aan de baseline kanten. Deze glazen boarding brengt de bal telkens terug in het speelveld. “Dode” spelmomenten zijn er dus nauwelijks. Er wordt dubbelspel gespeeld en de puntentelling is gelijk aan die van tennis. Zin om kennis te maken met deze laagdrempelige, dynamische sport? Kom dan op Koningsdag langs op Sportlaan 4.

Auteur

Albert-Jan Garama