Nacht zonder Dak

Assen

28 jongeren bivakkeerden 21 april een Nacht zonder Dak in een eigengemaakt krot.

Met deze actie van Tear, uitgevoerd door PKN Beilen, werd maar liefst € 1700,00 opgehaald en ervaren hoe het is om als straatjongeren in India, Bolivia en Syrië op straat te slapen. Om 20.30 uur verzamelden de jongeren op Sportpark Noord-West om te starten met het bouwen van hun eigen krot. Verschillende creaties ontstonden; van de basic driehoek tent tot een waar éénkamerappartement. Dit alles werd in elkaar geknutseld met karton, hout, plastic en duct tape. Als kers op de taart werden de krotten nog een beetje ingekleurd met graffiti in de kleuren van Nacht zonder Dak: neon geel, zwart en roze.

Kampvuur

De temperatuur koelde behoorlijk af en het kampvuur bracht de welkome warmte. Onder begeleiding van gitaarmuziek werd er flink gezongen om warm te blijven. Sommigen kozen ervoor om te gaan slapen in hun eigen gebouwde vertrek, anderen bleven de hele nacht wakker en vertoefden bij de warmte van het kampvuur. Na het ontbijt werden de krotten weer zorgvuldig uit elkaar gehaald, gescheiden van materiaal en naar de stort gebracht. Nacht zonder Dak werd afgesloten met de prijsuitreiking: het meeste sponsorgeld werd opgehaald door Sharon Oldenkamp, het origineelste krot was van Maurice en Christian Hengeveld en het mooiste krot van Joran Ribberink. Eigen foto's.

Auteur

Albert-Jan Garama