Hooghalen zoekt talent voor Updiggin

Assen

De Buurtacademie & ‘t HaolerHoes nodigen talent uit in samenwerking met Lokaal Programma Updiggin.

Doe je aan dans? Maak je muziek? Zing je? Acteer je? Maak je beeld? Of iets anders? Doe dan mee aan ons programma en workshops met als eindresultaat: een voorprogramma bij de muzikale en multimediale voorstelling Updiggin' van Solace I Guess. Iedereen is welkom! De muzikale en multimediale vertelling Updiggin’ is in première gegaan op het Festival Noorderzon in Groningen met vijf uitverkochte voorstellingen. Het speelt zich af in Afrika en Nederland. Onrecht dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van verdriet en wraak. Als ze uiteindelijk naar elkaar luisteren en er achter komen hoe het voor de ander voelt, hoe het zo gekomen is, kunnen deze negatieve gevoelens worden omgezet naar vriendschap, verbinding en respect voor elkaar.” In de voorstelling wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van video, beamers en licht. Met behulp van mappingtechnieken worden er door het hele decor heen beelden vertoond. Deze multimediale technieken, de live muziek en de stemmen brengen de bezoeker naar een andere wereld.

Lokaal voorprogramma

Vanaf maandag 1 mei aanstaande wordt er gezamenlijk, onder leiding van regisseur Minou Otten een voorstelling van 20-30 minuten gemaakt. Hierin worden diverse stijlen, kunsten en culturen gemixt met onverwachte combinaties. Hoe vreemder, hoe beter! Dit wordt aangevuld met film en theater over bekende tegenstellingen, zoals stad-platteland, jong-oud en arm-rijk. In acht weken wordt er toegewerkt naar het uitvoeringsweekend. De uitvoeringen zijn op (donderdag 15 juni 2017 generale), vrij-za 16,17 juni 2017 in ‘t HaolerHoes te Hooghalen.

Iedereen is welkom, doe je mee?

De repetities zijn elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur in het HaolerHoes te Hooghalen. De startavond is op maandag 1 mei. Wil je meer weten, heb je vragen of wil jij mee doen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met: Ilse Koekoek: i.koekoek@welzijnswerkmd.nl / 06-25638179 of met: Ellen Stuiver: ellenstuiver@kpnplanet.nl / 06-55872270

Auteur

Albert-Jan Garama