Feest 200 jaar school Anloo

Assen

De feestelijke van de viering van 200 jaar school in Anloo op 20 mei, gaat met het motto 'Geschiedenis met toekomst'.

Het evenement is bedoeld voor alle belangstellenden, oud-leerlingen, oud-medewerkers, ouders, inwoners van Anloo en omliggende dorpen. Kortom: voor iedereen die het leuk vindt om herinneringen op te halen en stil te staan bij de rijke historie van de school, en natuurlijk voor alle kinderen. Er zijn natuurlijk veel foto’s, dia’s en films te bekijken, evenals attributen en lesmateriaal uit het verleden. Men kan lessen volgen uit vroeger tijden en een lezing over kinderliteratuur bijwonen, verzorgd door Bea Ros. Op het marktje zijn boeken te koop en andere leuke dingen. De kinderen kunnen allerlei ouderwetse en moderne spelletjes doen, knutselen en koekjes en pannenkoeken bakken. Bovendien is er een open podium voor de kinderen, waar zij hun talenten kunnen laten zien. Tegelijkertijd houdt in het Dorpshuis Vereniging Historisch Anloo haar open dag. Twee evenementen op een dag dus.

Oproep

Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur, op school, in het dorpshuis en op het schoolplein van OBS Anloo. Het zou leuk zijn om zoveel mogelijk oud-leerlingen of anderszins betrokkenen te bereiken, dus hierbij de oproep om de datum door te geven aan kennissen/oud-klasgenoten/collega’s.

Auteur

Albert-Jan Garama