Excursie in het Geelbroek

Assen

Nationaal Park Drentsche Aa geeft 23 april een excursie in het Geelbroek. Het Geelbroek is van oudsher al een intensief gebruikt gebied.

Vanuit zeven Marken werden hier koeien geweid. Nat was het hier ook altijd al, het gebied ligt in een slenk die een bovenloop vormt van de Drentsche Aa. In deze slenk is al vroeg in de geschiedenis een afwateringskanaal gegraven, de Ruimsloot. Het Geelbroek is een gebied, waar de natuur weer een kans gaat krijgen. In dit geval natte natuur, waar de dotterbloem zich in thuis voelt. Tijdens deze excursie gaan Nationaal Park gidsen en de deelnemers op zoek naar die dotterbloem en alles wat thuis hoort in dit milieu.

Gratis deelname

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Aanvang 14.00 uur, hoek Esweg en Geelbroekerweg bij Ekehaar. Foto Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama